Algemene vragen
Verpleging, verzorging en thuiszorg
Gehandicaptenzorg
Geestelijke gezondheidszorg
Jeugdzorg
Kinderopvang
Kraamzorg
Revalidatiezorg
Welzijn
Eerstelijnszorg
Ziekenhuis
Portfolio
Wij vinden het zeer belangrijk om jouw groei als student terug te zien in een portfolio. Het portfolio bestaat uit zelfmanagement verslagen en opdrachten die je gedurende het studiejaar bijhoudt. Bij diverse opleidingen moet het portfolio met een voldoende zijn beoordeeld om deel te kunnen nemen aan het examen.
Toetsing
Iedere opleiding wordt afgesloten met een examen, waarbij zowel de theorie als de praktijk wordt getoetst.
Aanwezigheidsplicht
Wij hanteren een aanwezigheidsplicht, waarbij je maximaal 2 lesdagen mag missen. In geval van overmacht kan je de gemiste les mogelijk op een andere tijd/locatie inhalen.
Gedurende veertien dagen na inschrijving bestaat de mogelijkheid volgens consumentenrecht kosteloos te annuleren.
OZA hanteert een annuleringstermijn van dertig dagen.
Toelating en inschrijven
Aanmelden en inschrijven zijn twee verschillende acties. Je meldt je via deze website aan voor een opleiding. Je wordt pas ingeschreven als je alle stappen van de inschrijfprocedure hebt doorlopen.
Aanmelden kan online op deze site. Vanaf elke opleidingspagina kun je je aanmelden. Dat is makkelijk en snel.
Dit verschilt per opleiding.
Bekijk de informatie pagina van de cursus of opleiding.
Financieel gerelateerde vragen
Ja, dat kan. OZA biedt je de mogelijkheid om in gelijke termijnen te betalen. Dit kun je bij je inschrijving aangeven. Als je in termijnen betaald moet je rekening houden met een extra toeslag van ongeveer 6%.
Betaling vindt plaats via automatische incasso of IDEAL. De betalingstermijn mag de duur van de opleiding niet overschrijden.
Verder kun je alle informatie over onze betalingsvoorwaarden terugvinden in onze Algemene Voorwaarden.
Ja dit kan. Let wel! hier zijn €39,95 administratiekosten aan verbonden.
STAP- budget gerelateerde vragen
Alle opleidingen en cursussen/nascholing van OZA komen in aanmerking voor het STAP-budget. Onze cursussen en opleidingen staan ook vermeld op de officiële STAP-website van de overheid (https://www.stapuwv.nl).
Lees op onze pagina met STAP-informatie wanneer je voor welke opleiding je STAP-budget precies dient aan te vragen. In principe geldt dat voor iedere opleiding of cursus er twee aanvraagtermijnen zijn.
Als werkende of werkzoekende kunt u een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. U kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.
Je hebt recht op STAP-budget voor een opleiding als:
je volksverzekerd bent (dit ben je als je de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering hebt gehad). je dit kalenderjaar nog geen STAP-budget hebt gekregen en er nog budget is.
ICT gerelateerde vragen
Als je alleen je wachtwoord bent vergeten, kun je deze resetten. Ga naar de login pagina van het studentportaal en druk op wachtwoord vergeten en volg de verdere instructies.
Ben je je gebruikersnaam vergeten? Dit is je voor- en achternaam en je studentnummer.
Als je je studentnummer bent vergeten kun je deze opvragen bij de administratie@zorgacademy.nl
Maak een foto van de foutmelding.
Mail deze naar administratie@zorgacademy.nl.
Wij streven ernaar je mail binnen drie werkdagen te beantwoorden.
Je kunt hiervoor terecht bij het examenbureau op de locatie van je school.
Kwaliteit gerelateerde vragen
Op onze website kun je hiervoor terecht. Vul op de "ik heb een klacht" pagina het digitaal formulier in.
Dit is niet verplicht. Wij stellen het wel zeer op prijs dat je dit invult.
Het hele nut van een online enquête is om een response te kunnen krijgen en die informatie te kunnen gebruiken bij het verbeteren van bijvoorbeeld onze dienst of product. Het grootste belang hierbij is dat zo'n enquête ook daadwerkelijk wordt ingevuld.
De kwaliteitsfunctionaris is alleen per E-mail te bereiken op:
kwaliteit@zorgacademy.nl
Onderwijsteam gerelateerde vragen
De studentadministratie houd alle cijfers en resultaten bij en plaatst deze in je studentportaal.
Mis je alsnog een cijfer of resultaat?
Je kunt dit opvragen bij de studentadministratie.
De studentadministratie is de enige verantwoordelijke afdeling omtrent inschrijvingen.
Voor vragen over de status van je inschrijving kun je een mail sturen naar: administratie@zorgacademy.nl
Een docent heeft vijf werkdagen om op je mail te reageren.
Indien dit termijn is verstreken kun je een tweedemail sturen. In het kader van kwaliteitsverbetering mag je de kwaliteitsfunctionaris in de cc meenemen zodat er een registratie kan plaatsvinden op het verstrijken van de reactie termijn.
kwaliteit@zorgacademy.nl
Overige vragen
Ja, dat kan. Het voordeel van flexibel studeren is dat je per module kunt studeren. Ook kun je tijdelijk je opleiding onderbreken. Het is daarbij wel belangrijk om te weten dat er bij een langdurige onderbreking tussentijds wijzigingen in de opleidingsinhoud kunnen plaatsvinden en dit gevolgen kan hebben voor jouw opleiding. Je kunt altijd contact opnemen met onze studieloopbaancoach om de mogelijkheden te bespreken.
MBO-opleidingen zijn er in twee soorten: BOL en BBL. Dit noemen we leerwegen.
BOL (Beroeps Opleidende Leerweg) is een combinatie van school en stage. Je gaat de hele week naar school en loopt één of meer periodes stage.
BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) is een combinatie van leren en werken. Je gaat meteen aan de slag. Naast je baan volg je één of twee dagen in de week lessen op school. Om een BBL-opleiding te doen, moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf. Door die erkenning weet je zeker dat je het vak daar goed in praktijk kunt leren.
Die praktijk noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv). Het hangt van de opleiding af hoe vaak en wanneer je BPV loopt.
Het vinden van een BPV is je eigen verantwoordelijkheid, maar uiteraard helpen wij je daarbij.
Alle studenten en docenten hebben toegang tot het studentportaal; een digitale leeromgeving met alle relevante informatie over de opleiding of training. Je kunt hierbij denken aan praktische informatie over de opleiding, modules en bijeenkomsten, maar ook de online leeromgeving voor een module, exameninformatie, examenuitslagen, de studiewijzer voor de opleiding, je digitale dossier en de mogelijkheid om met medestudenten en docenten te communiceren.