Terug

Videopresentatie Digitaal examineren met prove2move

This event has expired

Digitaal examineren voorkomt geknoei
Als de student een praktijkexamen gaat doen krijgt de beoordelaar een link op zijn telefoon als het examen achter de rug dan drukt de beoordelaar op ‘verzenden’. Het resultaat komt op school binnen. Daar zit helemaal geen vertraging in. Er kan niet mee geknoeid worden. De student kan geen veranderingen meer aanbrengen op het beoordelingsformulier. Dit voorkomt fraude.

Geen telfouten mogelijk
De beoordelaar klikt op de link op zijn telefoon of een ander device en krijgt direct het beoordelingsformulier met de bijpassende uitleg voor zich. Je kunt het alleen verzenden als alle in te vullen velden correct zijn ingevuld. Telfouten zijn uitgesloten en het systeem houdt zelf rekening met de dubbele cesuur in het examen, die nog weleens over het hoofd werd gezien.

Betere kwaliteit
Beoordelaars hebben weinig tijd om zich in de examenmap te verdiepen. Dus ook voor haar of hem is deze digitale vorm een zegen. De kwaliteit van de beoordeling gaat omhoog doordat het systeem de beoordelaar vlak voor de beoordeling nog even wijst op alle dingen waarop gelet moet worden. Bij de toelichting op de beoordeling kan de beoordelaar niet meer volstaan met ‘geweldig gedaan!’ Nu moet de toelichting uit minstens 30 woorden bestaan.

De weg van de student naar het digitaal examen
De student heeft zich voorbereid op het examen. Zij of hij heeft voldoende theoretische kennis, heeft genoeg geoefend en heeft akkoord van de praktijk. Bij OZA geven praktijkbeoordelaar en loopbaancoach een GO- beslissing. De student mag dan met het instemmingsformulier een datum voor het praktijkexamen inplannen met de beoordelaar. De planning wordt ingeleverd bij de loopbaancoach. Die nodigt de beoordelaar uit voor het examen. De beoordelaar krijgt de link naar het beoordelingsformulier. Het examen kan beginnen en de criteria kunnen beoordeeld worden. Het examen zelf wijkt niet af van de papieren versie.

Klik hier om je deelname door te geven. Vermeld op het contactformulier graag je naam, functie, de student die je begeleidt en organisatie waar je werkzaam bent.

Start Time

14:00

28 april 2024

Finish Time

15:30

28 april 2024

Address

Digitaal