Levenlanglerenkrediet

Heb je geen recht meer op studiefinanciering? Dat hoeft geen probleem te zijn. In de meeste gevallen kun je dan aanspraak maken op het levenlanglerenkrediet. Hiermee kan je tegen zeer gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor de bekostiging van je opleiding. Dit krediet dekt het lesgeld maar ook alle leermiddelen en het inschrijfgeld. Dit krediet hoef je dan pas een jaar na je opleiding terug te betalen.

Zie rijksoverheid voor meer informatie.

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/hoger-onderwijs/vraag-en-antwoord/wat-is-het-levenlanglerenkrediet

 

Belastingaftrek

Betaal jij de opleiding zelf? Dan kan je de kosten die je maakt voor je opleiding aftrekken van je inkomstenbelasting. Als je zelf geen inkomen hebt, maar wel een fiscale partner, dan kan je partner gebruik maken van de belastingaftrek. Deze belastingaftrek kan oplopen tot 50% van je opleidingskosten. Als je studiefinanciering ontvangt kun je deze kosten niet aftrekken.

Subsidieregeling praktijkleren

Voor werkgevers kan de Subsidieregeling praktijkleren van toepassing zijn. Voor meer informatie kun je hierover terecht bij de website van het RVO.

 

Studieplan

Het studieplan is een financiering waarbij er maandelijks een deel van het salaris wordt ingehouden tot het volledige bedrag van de opleiding(en) is betaald.   

Informeer naar de voorwaarden.

 

Prijsspecificatie

 

De kosten van de opleiding Verzorgende IG bedraagt: € 4200,-

 

Betaling lesgeld in meerdere termijnen mogelijk.

 

 

De kosten van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn bedragen € 2650,-

 

Betaling lesgeld in meerdere termijnen mogelijk.

 

Leermiddelen en (online) boekenpakket **

* Het studiegeld van de OZA is inclusief alle examens en eenmalige herkansingen van deze examens.

** Om zo transparant mogelijk te zijn, werken we met één totaalprijs voor alle boeken en leermiddelen. Voor meer informatie kijk hier

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden van de OZA zijn van toepassing.

 

Het inschrijfgeld is inclusief de opleidingskosten

Zie brochures voor meer informatie.