De praktijk periode noemen wij de beroepspraktijkvorming (BPV). BPV is een belangrijk onderdeel van de beroepsopleiding. De leerling maakt tijdens de BPV kennis met de beroepspraktijk en brengt de theoretische kennis die hij heeft opgedaan in de praktijk en maakt zich werknemersvaardigheden eigen. Het is van belang dat een opleiding goed aansluit op de arbeidsmarkt. De BPV is dan ook een verplicht onderdeel van iedere mbo-opleiding, die in sterke mate de kwaliteit van de opleiding bepaalt. De BPV vindt plaats bij de instelling waar je werkt of bij het door jou gekozen leerbedrijf.

 

De BPV moet plaatsvinden bij een SBB-erkend leerbedrijf. Je werk- of stageplaats  en doelgroep kies je zelf. Gedurende de opleiding, ben je minimaal 3 dagen per week werkzaam bij het leerbedrijf. Daarnaast heb je nog circa één dag per week nodig voor zelfstudie en ga je één dag per week naar school. Er wordt van je verwacht dat je zelf je BPV-plaats regelt.
Voor het vinden van een erkende BPV-plaats kun je zoeken op de website www.stagemarkt.nl.
Op grond van voldoende aantoonbare relevante werkervaring, kan er worden afgeweken van de duur van de BPV.

 

Heb je bij aanvang van je opleiding nog geen geschikte BPV-plaats gevonden, bespreek dit zo snel mogelijk met je SLB-er!